در زندگی روزمره ما با انواع مختلف سیم ها سر و کار داریم و هر روز از آنها برای کاربردهای مختلف استفاده می کنیم. همانطور که می دانید سیمها یکی از پرکاربردترین قطعات در کلیه صنایع هستند. به طور خاص ، انواع مختلف سیم در توزیع و انتقال برق و برق به طور گسترده ای استفاده می شود. وظیفه انتقال جریان از طریق انواع سیمها به عهده قسمت داخلی سیم است که هادی نامیده می شود و از موادی مانند آلومینیوم ، مس و مس قلع اندود ساخته شده است. انواع سیم ها دارای رنگ های مختلف هستند ، هر رنگ عملکرد خاص هر سیم را نشان می دهد. به این ترتیب سیمها از قسمتهای مختلف عایق ، پوشش میانی ، هادی ، لایه جدا کننده ، زره فلزی و پوشش نهایی ساخته می شوند.
طبقه بندی انواع سیم بر اساس نوع رسانایی
1. سیم
این سیم را سیم خشک نیز می نامند زیرا فقط از یک رشته هادی مس استفاده می کند و مواد عایق آن PVC است.
توانایی تشکیل این نوع سیم ها باعث شده است تا در انواع تابلوهای الکتریکی از آن استفاده گسترده شود.
2. پخش کننده سیم
این نوع سیم ها ، برخلاف سیم که از یک رشته سیم هادی مسی تشکیل شده است ، سیم های اسپری از چندین رشته سیم هادی مس به هم پیوسته تشکیل شده اند. این رشته های مسی با عایق پلاستیکی پوشانده شده اند. از سیم های اسپری به دلیل انعطاف پذیری در سیم کشی ساختمان استفاده می شود. باید از لوله برق در آن استفاده کنیم. 3. سیم های نیمه هادی
سیم های نیمه هادی از نظر میزان خشکی و ضخامت الیاف هادی مس مانند سیم های سیم هستند و از نظر تعداد الیاف هادی مانند سیم های اسپری هستند. انعطاف پذیری سیم های نیمه هادی کمی بیشتر از سیم های سیم دار است و در صورت نیاز به انعطاف پذیری بیشتر ، از آنها استفاده می شود. سیم های نیمه هادی عملکردی مشابه سیم های سیم دارند.
4. سیم نایلونی
سیم نایلون سیم است که از ترکیب دو سیم نازک تشکیل شده است و به طور کلی به هم چسبیده اند. به سیم سفید نیز معروف است.
استفاده از سیم نایلون را می توان در سیم کشی ساختمانها و ادارات و همچنین در مناطق مسکونی و سایر کاربردهای این محصولات در وسایل برقی مانند سیم کشی داخلی لوسترها و برخی وسایل برقی که عموماً قدرت خیلی بالایی ندارند ، ذکر کرد. مصرف. است.
5. کابل ها
کابل ها در واقع نوعی سیم هستند که دارای چندین لایه عایق و پوشش هستند. برخی از کابل ها از چندین سیم و برخی دیگر از چندین سیم یا سیم ساخته شده اند.